Bericht

"Grenzen' en aardig zijn

Geplaatst op 30 november 2023, 08:58 uur
Illustration

Laatst toen wij een gezellig buurtfeest organiseerden als buurtvereniging WEVE vond ik de sfeer fijn, de mensen aardig en meer. Wel deed het pijn dat ik als mede-organisator iets terughoorde; Mijn man kon die avond niet en ik had een van mijn vriendinnen die niet 'in ons gebied' woont maar hier wel haar vrienden heeft, haar winkeltjes heeft etc. gevraagd om een drankje mee te komen drinken.  Op "onze' buurt. Zij kwam samen met een buurtgenoot. Tenslotte kent zij velen van onze buurtgenoten meer dan in haar eigen buurt.  Onze voorzitter Hendrik woont net buiten ons buurtje, is lid en bestuurslid en heeft heerlijk gekookt(dank daarvoor)! Niemand zei tegen onze voorzitter alias kok; "He Hendrik, het is hier "alleen" voor buurtgenoten..."

Wat ik me niet kan voorstellen - maar dat waar gebeurde- is dat een vrouw(een van onze leden dus) mijn vriendin die een drankje "op ons" dronk toesprak: "het is alleen voor buurtgenoten..." Hoe beperkt kan de geest zijn om anderen uit te sluiten....die vriend of vriendin zijn van een van ons en net niet in ons buurtje wonen?!

Gelukkig was er een vriendelijk cafe in de buurt waar zij met onze buurtgenoot een tweede drankje is gaan drinken... Mag ik oproepen dat we niemand uitsluiten omdat hij/zij een stukje verderop woont....?

 

Foto met dank aan pixabay truthseeker08

Deel dit: