Nieuw bericht

Vrijdag 9 maart boombakken en geveltuinen in het zonnetje

geplaatst op 28 februari 18, 09:25 uur, door Wetering Groen

De liefde voor groen in de Weteringbuurt is groot. De bereidheid van bewoners in de dwarsstraten om de afgelopen jaren de boombakken van de gemeente zelf te beheren of zelf geveltuinen aan te leggen is het tastbaar bewijs daarvan.

Tuiniermiddag
In het kader van de NLdoet dagen (www.nldoet.nl/klus 29943) wordt de bijdrage van deze bewoners aan een mooie groene buurt in het zonnetje gezet. Samen met de Meisjes van de Bloemen (www.demeisjesvandebloemen.nl) organiseert Wetering Groen op vrijdag 9 maart van 14 tot 18:30 uur een middag waarbij bewoners een handje geholpen worden om hun boombak of geveltuin op te schonen en te beplanten voor het nieuwe groeiseizoen.

Gratis plantjes
Dankzij een bijdrage van het Oranjefonds kunnen zij op 9 maart vanaf 14 uur biologische compost, planten en zaadjes bij de werkplaats van de Meisjes van de Bloemen in de Weteringstraat 36 gratis ophalen voor hun ‘tuintjes’. Ze kunnen ook hulp hierbij krijgen van vrijwilligers die meedoen met de NLdoet actie terwijl Wetering Groen zorgt voor gereedschap en een warm tussendoortje.

Boombakken Nieuwe Weteringstraat
Een paar van de twintig boombakken in de buurt zijn door verhuizing van de beheerder weer beschikbaar. Ook bij de herinrichting van de Nieuwe Weteringstraat dit voorjaar zullen er een aantal boombakken bijgezet worden aan het einde van de straat bij de Lijnbaansgracht. Deze mogen ook door buurtbewoners worden beheerd. De beheerder mag de bak zelf inrichten en onderhouden. Bewoners die belangstelling hebben om een van deze boombakken te ‘adopteren’ kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Wetering Groen weteringgroen@gmail.com.

Bij slecht weer op vrijdag 9 maart kun je op https://www.facebook.com/Wetering-Groen kijken of de NLDoet middag al dan niet doorgaat.