Organisatie

Werkgroep Afval Wetering- en Noorderbuurt

Informele groep

De gemeente heeft in oktober 2020 aangekondigd ondergrondse afvalcontainers te willen plaatsen in de Wetering- en Noorderbuurt. De gemeente baseert zich op een 'raadsbesluit' uit 2017 en er zou geen mogelijkheid meer zijn tot bezwaar.


Hier is bijzonder veel weerstand tegen gekomen en inmiddels proberen de twee buurten gezamenlijk actie te voeren tegen dit plan. Op 2 december jl. was er een intense zoom-bijeenkomst met het dagelijks bestuur en het team afval van de gemeente en meer dan 40 buurtbewoners. 


Op 16 december jl. kondigde de gemeente aan alsnog in gesprek te willen gaan met de buurtbewoners. Deze online bijeenkomsten staan gepland op 12 en 19 januari 2021 van 16-18. Aanmelden kan via: de website amsterdam.nl/containers of via mail inzamelvoorzieningen.centrum@ amsterdam.nl.


Inmiddels heeft zich een "werkgroep Afval W&N-buurt" gevormd met buurtbewoners uit beide buurten. 


Ook is er een mailing gestart door Jurgen Overweg (uit de Noorderbuurt). Hij houdt de bewoners van beide buurten op de hoogte van het verzet tegen de ondergrondse afvalcontainers. Aanmelden kan via: noorderbuurtbewoners@gmail.com of weteringbuurtbewoners@gmail.com of via deze link: https://gmail.us7.list-manage.com/subscribe?u=4e488942596fba39f5bb1fbf0&id=a763915d95


Hartelijke groet,


Davien Dirkzwager


Dimitri Ogg

Deel dit: