Bericht

Hoe om te gaan met massatoerisme?

Geplaatst op 31 augustus 2017, 09:54 uur

Bericht van de SP

Bewonersavonden: Donderdag 7 september, 20:00 uur - d' Oude Stadt, Nieuwe Doelenstraat 55
Vrijdag 8 september  20:00 uur - De Boomspijker, Recht Boomssloot 52

Amsterdam is een mooie stad met veel culturele en historische bezienswaardigheden. Meer toeristen dan ooit weten onze mooie stad te vinden. Maar aan deze drukte zit een steeds grotere keerzijde.

Terwijl grote bedrijven hun zakken vullen, zijn de bewoners het kind van de rekening. Ons aanbod van buurtwinkels verschraalt, de leefbaarheid van onze buurten staat onder druk, touringcars blokkeren de doorgang en als gevolg van illegale hotels is het vinden van een betaalbare woning nog moeilijker geworden.

Maar wat ervaren we precies als overlast en wat niet? Welke overlast moet als eerste worden aangepakt? Hoe herstellen we de balans tussen wonen, werken en recreëren? Wat is daarvoor nodig? En hoe krijgen we dat voor elkaar?

Praat mee!
De gemeenteraadsfractie van SP Amsterdam organiseert in augustus en september thema-avonden, om samen met bewoners deze vragen te bespreken. U bent van harte uitgenodigd om uw verhaal te vertellen. Samen pakken we de overlast aan. Sta op, doe mee, kom langs en laat uw stem horen! Geef u op via onderstaand aanmeldformulier voor een van onze bewonersavonden.

Donderdag 7 september, 20:00 uur - d' Oude Stadt, Nieuwe Doelenstraat 55
Vrijdag 8 september  20:00 uur - De Boomspijker, Recht Boomssloot 52

Inloop is vanaf 19:30 uur. Toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt! https://amsterdam.sp.nl/form/massatoerisme 

Deel dit: