Bericht

Parkeergarage Vijzelgracht

Geplaatst op 19 januari 2018, 10:36 uur

Beste buurtbewoners,

Op 24 januari staat als punt 17 Instemmen met de realisatie van de Vijzelgrachtgarage en het beschikbaar stellen van een uitvoeringskrediet op de agenda van de gemeenteraad.

Als u -net als de commissie Bouwen & Openbare ruimte van de vereniging Wetering Verbetering- tegen de realisatie van een parkeergarage op de rode loper van de Vijzelgracht bent, omdat:

  • Het geen extra parkeerplaatsen oplevert (1 op 1 opheffen plaatsen boven de grond);
  • Er GEEN elektrische auto's in kunnen;
  • Er 3 lifthuisjes op het voetgangersgebied gepland zijn die in totaal 135m2 zullen innemen;
  • Het 3 tot 5 minuten duurt voordat de auto is weggezet of opgehaald, waardoor de bewoners die voor woon-werk verkeer afhankelijk zijn van de auto waarschijnlijk met aanzienlijke wachttijden te maken zullen krijgen. (3 huisjes kunnen met een gemiddelde wachttijd van 4 minuten, maar 45 auto's per uur verwerken)
  • De toe- en afrit van deze huisjes een doorlopend, voorrang hebbend fietspad moeten kruisen, wat voor onveilige situaties en opstoppingen zorgt, omdat auto's die voorrang moeten verlenen moeten wachten op de rijbaan, die hier tevens trambaan is;
  • Er een mooi alternatief is. Namelijk een fietparkeergarage. Dan wordt de aanleg van 300 fietsparkeerplekken bij de Noorder ingang van het station en de honderden die gepland zijn op en rond het Weteringcircuit overbodig. De plannen voor een "Weteringpark" hoeven hier dan geen rekening meer mee te houden;
  • U een andere reden hebt om tegen te zijn,

roept u dan de raadsleden van de partij waarop u gestemd hebt op om TEGEN te stemmen.
U kunt ze bereiken via de officiële website van de gemeente: https://www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/gemeenteraad/

De foto geeft een impressie hoe weinig ruimte er voor voetgangers overblijft naast de geplande lifthuisjes.
De bijgevoegde documenten bevatten de tekst van de inspaak in de raadscommissie Infrastructuur & Duurzaamheid, onze reactie op de antwoorden van de wethouder en de uitgewerkte plannen voor een fietsparkeergarage.

Illustration
 
Deel dit: