Bericht

Nieuw restaurant in Weteringstraat:Hotmamahot!

Geplaatst op 28 december 2018, 20:31 uur

Horecacollectief Hotmamahot - bekend van restaurants Pompet en Dum Dum Palace - opent begin januari restaurant Watergang, in het voormalige La Cacerola in de Weteringstraat.

Hotmamahot is uitbater van het nieuwe restaurant, maar de uitvoerende krachten zijn maître Mo Schuttel (o.a. Rijsel, Toscanini) en chef Tim van Grootheest (o.a. Bord'Eau) en sous-chef Mattijs Pasman (De Kas, Het Rijks).

Schuttel en Van Grootheest kennen elkaar uit restaurant Centra, dat nieuw leven in werd geblazen door Hotmamahot.

La Cacerola
Hoewel La Cacerola al sinds 1958 bestaat, is er in dit geval geen sprake van een doorstart. Schuttel: "Het restaurant liep goed, maar de eigenaren waren klaar voor iets anders en wilden graag een tijdje reizen."

De nieuwe horeca-ondernemers geven de tent naast een nieuwe naam, menu en wijnkaart, ook een opfrisbeurt. "Een beetje verven en stuken, misschien bouwen we er een barretje in. Maar in de warmte en charme van La Cacerola behouden we graag. Het is zo'n mooi, idyllisch plekje. Perfect gewoon."

 
Lekker lang tafelen
Schuttel en Van Grootheest zijn - naast een klein a la carte menu - van plan een maandelijks wisselend vijfgangenmenu te voeren. "In de winter richten we ons op de Noord-Franse keuken, een beetje boers. In de zomer zakken we af naar het zuiden: gerechten uit Zuid-Frankrijk, Spanje en Italië."

Ze vervolgt: "We beginnen met een kleine wijnkaart met vooral Franse, Italiaanse en een paar Duitse wijnen. Die breiden we in de loop van tijd uit. We hebben plek voor max veertig man, maar zullen niet met shifts werken. Lekker lang eten en drinken komen centraal te staan."

 

Bron: het Parool

Illustration
 
Deel dit: