Bericht

Informatieavond Walenweeshuis (Maison Descartes)

Geplaatst op 9 januari 2019, 10:23 uur

Geachte omwonende,
Zoals u weet wordt het Walenweeshuis aan de Vijzelgracht gerenoveerd en ontwikkeld. Op 31 mei 2018 is hierover een informatieavond georganiseerd waar omwonenden hebben kunnen reageren op de toen voorliggende plannen. Inmiddels zijn er nieuwe ontwikkelingen en zijn de plannen aangepast naar aanleiding van de kritiek die is geuit door het stadsdeel en omwonenden. Op 10 december jl. is een overleg geweest met de direct omwonenden over de aangepaste plannen en het geplande traject van ontwikkeling. Op deze avond is tevens het participatietraject besproken wat tussen de direct omwonenden; het stadsdeel en de ontwikkelaar wordt vormgegeven.

Op 14 januari tussen 19.00 en 21.00 vind een informatiebijeenkomst plaats, waar zowel de plannen voor ontwikkeling als het participatietraject zullen worden toegelicht. De avond wordt voorgezet door onafhankelijk voorzitter Martien Kuitenbrouwer. De bijeenkomst vindt plaats bij de Turkse Arbeidersvereniging aan het Eerste Weteringsplantsoen 2C.

We hopen u de 14e te zien,

Buurtvereniging Wetering Verbetering

Capricorn Capital Group

Stadsdeel Centrum

Illustration
 
Deel dit:
1 reactie

Wendie Shaffer

vr 11 januari 2019 11:50
Wij, eigenaren van Prinsengracht 644, naaste buren van het Walenweeshuis aan de Prinsengracht kant, zouden heel graag weten hoe Monumentenzorg reageert op de plannen om een deel van deze Rijksmonument (Walenweeshuis) af te breken ...
Maar moeijlijk om contact te krijgen met Monumentenzorg...
David, Hea... lees meer