Bericht

Verkeer Rijksmuseumbrug weer in gevaar!

Geplaatst op 5 augustus 2019, 10:42 uur

In 2013 schreef Nico Perk, namens Wetering Verbetering al in de wijkkrant over deze brug en het plan eenrichtingsverkeer Rijksmuseumburg. 3 Jaar terug kwamen vele mensen t/m de ANWB namens zijn leden in opstand en werd het plan weer uitgesteld. Nu wil men weer de brug eenrichtingsverkeer maken voor uitgaand autoverkeer; dit betekent voor de buurt dat men thuiskomend of over de Prinsengracht via de Vijzelgracht meer verkeer krijgt of dat men de Weteringschans vanaf het Weteringcircuit neemt. Of tewel onze buurt krijgt het zwaar te verduren. De gemeente die het altijd als een idee heeft beschouwd en er nog geen formeel besluit ligt schrijft in een brief ontvangen van een ambtenaar:

======

" Zoals ik in een eerdere mail vorige week al aangaf, is er nog geen formeel bestuurlijk besluit over het definitief ontwerp voor de Weteringschans West en de Museumbrug.
Gekoppeld aan dit zgn. Uitvoeringsbesluit zal t.z.t. ook nog een formeel Verkeersbesluit in procedure worden gebracht en gepubliceerd worden voor de verkeerskundige wijzigingen waarvoor dit juridisch noodzakelijk is.
Dit betreft onder andere het invoeren van eenrichtingsverkeer/gesloten verklaren voor één verkeersrichting. Ik kan u dus nu geen Verkeersbesluit toesturen."

en

" Het plan om op de Museumbrug eenrichtingsverkeer voor auto's in te voeren dateert al van vele jaren geleden en is ook al eerder met de buurt besproken door Stadsdeel Centrum. De plannen hebben daarna een tijd stil gelegen door diverse redenen en worden nu weer verder uitgewerkt in combinatie met het nieuwe ontwerp voor het doortrekken van de Fietsstraat en de OV verbeteringen op de Weteringschans.

Door eenrichtingsverkeer op de brug komt er namelijk meer overzicht en verkeersveiligheid op de kruising van de Weteringschans ter hoogte van de brug. Dit is nu een druk en soms ook gevaarlijk punt op de route. Ook ontstaat er zo op en rond de brug meer ruimte voor fietsers en voetgangers.

Ter voorbereiding op deze aanpassing, is er de afgelopen periode verkeersonderzoek gedaan en zullen we dus kort na de zomer de buurt consulteren. Pas daarna wordt er formeel besloten.Als u op dit moment al concrete zorgen hebt rond de beoogde plannen, dan hoor ik die graag van u. Eventueel kan ik u ook al eerder een toelichting geven over de plannen, al dan niet samen met de gebiedsmakelaar. "

aldus Mevrouw Mook omgevingsmanager namens de Gemeente Amsterdam van ons gebied.

======

De werkgroep Verkeer van het wijkcentrum d'Oude Stadt zal zich hier tegen verzetten; "Het betreft schijnveiligheid, de toeristen komen daarna weer in een flessehalssituatie, rechtsafslaandverkeer krijgt nog meer problemen en files kunnen nu al voorspeld worden daar en daardoor verbeterd er niets, en is het een ramp voor de buurt"  Ook  wij n de Verkeersgroep Wetering Verbetering en de Verkeersgroepen Amsterdam zijn tegen.. Bent u het ook oneens met het voorgenomen idee van de Gemeente: Wilt u ons bereiken via secretaris@oudestadt.nl  

In september zullen wij een speciale avond organiseren in het wijkcentrum om de buurt wakker te maken!

 

 

 

Illustration
 
Deel dit:
5 reacties

Gonny van Oudenallen

wo 7 augustus 2019 08:37
2013 toevoeging van Nico Perk, oud buurtbewoner en lid wetering Verbetering" Rond deze tijd wordt in opdracht van het Stadsdeel Centrum gewerkt aan een herprofilering van de Spiegelgracht. In het verlengde daarvan bestaan vergevorderde plannen om ook de Museumbrug hierbij te betrekken. Deze werkzaamh... lees meer

Gonny van Oudenallen

wo 7 augustus 2019 08:40
De foto die laat zien dat fietsers slechts op de brug iets meer ruimte hebben, dat dat perkje door linksafslaande vrachtauto's van vuilniswagens, verkeerd gereden bussen, vrachtauto's etc. snel anders zal zijn, en dat fietsers weer in een flessenhals komen, met de auto's vanaf de weteringschans die i... lees meer

Gonny van Oudenallen

wo 7 augustus 2019 08:42
Als dit plan doorgaat: "Fietsers en het OV krijgen in de toekomst op de Weteringschans West meer ruimte.
We sluiten hierbij aan op de fietsstraat die in 2018 al op het Weteringcircuit is aangelegd.
De tramhaltes worden aangepast zodat ze beter toegankelijk worden.
Verder wordt de verkeersveiligheid... lees meer

Gonny van Oudenallen

wo 7 augustus 2019 12:41
Op de artistsimpression is de hele auto verdwenen... terwijl die naast die ene fietser de stad uit gaat...

Gonny van Oudenallen

ma 2 september 2019 11:45
Het artikel staat in de Binnenkrant en we hebben binnen 2 dagen reeds tig reacties gekregen; Blijf van de Museumburg af...