Bericht

Boompje verwisselen op Weteringschans; willen we dat???

Geplaatst op 6 augustus 2019, 10:32 uur

Als de tramhalte definitief wordt verplaatst in 2020: verliezen we een geweldig mooie boom!

De boom, een prachtige plataan, die helaas zou moet vervallen om de tramhalte te verleggen, staat ongeveer ter hoogte van Weteringschans 22. De ontwerper ziet wel kansen om ter compensatie elders in het projectgebied 1 of 2 nieuwe bomen terug te planten. Maar dit moet nog verder onderzocht worden. Daarnaast komt er in het plan meer groen op de kruising  bij de Museumbrug (zie de artist impressie van de projectwebsite); Hier staat de boom nog wel op vol in bloei!

Het lijkt erop dat ook de vaste tramhalte aan de kant(abri) die geplanned staat tegengas gaat krijgen.. een van de weinige monumentale villa's van Amsterdam en precies daar voor de deur, soms denk je "...zouden die ambtenaren en ontwerpers nou wel de stad kennen??!" 

Deel dit:
2 reacties

Gonny van Oudenallen

wo 7 augustus 2019 08:04
Simone Nuissl, Buurtbewoner is zich aan het inlezen, wie tegen het kappen is kan vast hier zijn reactie plaatsen en straks komt er een handtekeningenactie.

Gonny van Oudenallen

wo 14 augustus 2019 11:15
Wetering groen is er ook mee bezig begrijpen we, maar ook de vrienden van de Amsterdamse Binnenstad zijn wakker geschud; voor een van de weinige stadsvilla's in Amsterdam zou dan een tramhalte worden geplaatst... waar is de schoonheidscommissie in deze.... Alternatieven zijn er; de huidige (oude plek... lees meer