Bericht

'Gezocht' bewoners voor Taalsteun voor Zoomgesprekken Nederlands

Geplaatst op 30 juli 2020, 00:49 uur

Het Wijkcentrum d'oude Stadt kent sinds kort een werkgroep Taalsteun; met zoomgesprekken worden Nieuwe Amsterdammers en (voorheen)Asielzoekers geholpen met de Nederlandse taal. Door Corona zijn veel mensen in een vacuum terechtgekomen. Door gesprekjes van 15 minuten tot 30 minuten gemiddeld per keer te hebben, met wat tips(hardop een krantenartikel lezen etc.etc.) hopen we dat we allemaal een steentje bij kunnen dragen; want met onze taal te kennen begint contact!

De bedoeling is daarnaast dat 1x per 4-5 weken de 'leerlingen' bij het wijkcentrum langkomen voor een kopje koffie en nieuwe ideeen, tips en contacten opdoen.

Wie zou willen helpen 1x per week/1x per 2 weken of met 2 mensen een persoon per week begeleiden; kan zich aanmelden bij het wijkcentrum d'Oude Stadt, secretaris@oudestadt.nl die u doorverwijst naar de contactpersoon. De nieuwe Amsterdammers komen in contact met de werkgroep Taalsteun via diverse organisaties in Nederland die Nieuwe Nederlanders steunen.

Het project start eind augustus 2020

Illustration
vele handen kunnen steunen, ook vanuit thuis of vanuit het wijkcentrum
Deel dit:
3 reacties

Charles Ide

vr 31 juli 2020 17:41
Goed initiatief !!

Gonny van Oudenallen

wo 12 augustus 2020 22:48
Vandaag is Denis, die in september en oktober opmoet gaan voor zijn inburgeringscursus aan een van de vrijwilligers gekoppeld

Gonny van Oudenallen

wo 12 augustus 2020 22:49
Vandaag zijn we bezig met Maria te koppelen aan een vrijwilliger, Maria woont 14 jaar in Nederland en heeft te weinig mensen om mee te praten in de Nederlandse taal