Bericht

Komende Overlast door onderhoud aan Stadhouderskade; eind september 2020

Geplaatst op 4 september 2020, 08:28 uur

Bijgevoegde bewonersbrief kreeg ik via collega’s en gaat over onderhoudswerkzaamheden op de Stadhouderskade later deze maand.

Het betreft het deel tussen de Jan Luykenstraat en de Ruysdaelkade. Daardoor is er ook hinder voor verkeer dat normaal de buurt uit rijdt via de

Museumbrug.    22 september tot en met donderdag 1 oktober.

 

====================

Retouradres: Postbus 95089, 1090 HB Amsterdam

02 september 2020

Geachte bewoner(s), ondernemer,
De rijbaan van de Stadhouderskade – vanaf de Ruysdaelkade tot en met de Jan Luijkenstraat – is toe aan groot onderhoud. Dit duurt in totaal 9 dagen: van dinsdagavond 22 september tot en met donderdag 1 oktober. Deze werkzaamheden geven mogelijk hinder en overlast en hebben gevolgen voor de bereikbaarheid en toegankelijkheid van de Stadhouderskade en omgeving. Om de overlast te beperken is het werk zo gepland dat de volledige afsluiting van dit deel van de Stadhouderskade niet langer dan een week duurt. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Wat gaan we doen?

De gemeente vervangt het asfalt en herstelt het brugdek van de Judith Leijsterbrug (brug 176).

Planning en fasering
De werkzaamheden starten dinsdagavond 22 september en duren tot en met donderdagavond 1 oktober 2020. Om overlast voor de omgeving en gebruikers van de Stadhouderskade te beperken en de straat zo snel mogelijk weer in gebruik te nemen, werken we in twee fases.

In fase 1 (22 september 22.00 tot 25 september 05.00) gaan we de putten op de Stadhouderskade vervangen. Dit gebeurt ’s avonds en in de nacht vanaf 22.00 tot uiterlijk 05.00 uur in de ochtend. Het vervangen van de putten duurt in totaal drie nachten: van dinsdag 22 september tot en met vrijdagochtend 25 september.
In fase 2 (25 september 05.30 tot en met 1 oktober) vervangen we het asfalt en repareren we het brugdek van de Judith Leijsterbrug. In fase 2 werken we 7 dagen, 24 uren achtereen en is de Stadhouderskade tussen de Ruysdaelkade en de Jan Luijkenstraat volledig afgesloten voor alle verkeer.
De planning is onder voorbehoud van wijzigingen.
Kaart: Werkzaamheden aan de Stadhouderskade
Een routebeschrijving vindt u op www.amsterdam.nl
Gemeente Amsterdam Datum 02 september 2020 Pagina 2 van 2

Bereikbaarheid van de Stadhouderskade en de omgeving

Fase 1: dinsdag 22 september tot en met vrijdagochtend 25 september 2020

We werken tussen 22.00 uur en 05.00 uur. Er is 1 rijstrook per rijrichting beschikbaar; autoverkeer wordt begeleid door verkeersregelaars. Fietsers worden omgeleid. Dit wordt aangegeven met borden. Voetgangers ondervinden geen hinder.
Fase 2: vrijdag 25 september 05.30 uur tot en met donderdag 1 oktober 2020 (deel vanaf Jan Luijkenstraat tot en met de Ruysdaelkade incl. kruisingen Museumbrug en Hobbemakade)
De gehele rijweg in beide richtingen is afgesloten. Verkeer wordt dag en nacht omgeleid. Op de
A10 worden er omleidingsroutes aangegeven. Ook op de S100 wordt aangegeven dat de Stadhouderskade is afgesloten. Het verkeer wordt via de Michiel de Ruijtertunnel omgeleid.

Stadsverkeer wordt omgeleid via de Overtoom <> Amstelveenseweg <> Stadionweg <> Hobbemakade <> Ceintuurbaan <> Amsteldijk. Om de bereikbaarheid van de P.C. Hooftstraat tussen Hobbemastraat en Stadhouderskade en de Jan Luijkenstraat tussen Hobbemastraat en Stadhouderskade te garanderen voor lokaal verkeer, wordt de rijrichting in deze straten tijdelijk omgedraaid. Tevens kan de P.C. Hooftstraat worden gebruikt om via de Hobbemastraat en P.C. Hooftstraat weer in westelijk richting de Stadhouderskade op te rijden. Verkeer uit de Weteringbuurt kan de wijk uitrijden via de Prinsengracht richting de Vijzelgracht.

Voor fietsers en voetgangers tussen Rijksmuseum en Museumbrug komt er een tijdelijke oversteek op de plek van de huidige oversteekplaats. Als het asfalt wordt verwijderd en opnieuw wordt aangebracht, worden fietsers en voetgangers om het werk heen geleid. Het overige fietsverkeer wordt omgeleid via de Weteringschans en de Hobbemastraat. Dit wordt aangegeven met borden. Voetgangers op de Stadhouderskade ondervinden geen hinder van de werkzaamheden en worden niet omgeleid.

Musea, hotels, restaurants en woningen blijven bereikbaar.
Geluidsoverlast

Het verwijderen van asfalt geeft geluidsoverlast. Deze en andere werkzaamheden die het (meeste) geluid maken zijn zoveel mogelijk overdag gepland. Echter zal er ook ’s avonds en ’s nachts enige geluidshinder zijn. We vragen hiervoor uw begrip.

Veiligheid en corona-maatregelen

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Houdt u zich aan de instructies van de verkeersregelaars en op de borden. Houdt u rekening met de algemeen geldende corona-maatregelen; ook naar medebewoners, passanten en de mensen die aan het werk zijn. Houd altijd 1,5 meter afstand. We zorgen ervoor dat voetgangers elkaar op een gepaste afstand kunnen passeren op de plekken waar dat mogelijk is.

Heeft u nog vragen?

Bij vragen kunt u terecht bij onze toezichthouders: Koos Veltman, 06-51073396 of Willem van Leeuwen, 06-30499077. Zij zijn tijdens het werk dag en nacht bereikbaar. Overdag kunt u contact opnemen met Renate Grootfaam, projectmedewerker, 06-19265274. Of stuur een mail naar go- wegenzuid@amsterdam.nl.

Questions?
Do you have any questions regarding the construction work on the Stadhouderskade? Give us a call or send us an e-mail (go-wegenzuid@amsterdam.nl).

Met vriendelijke groet,

Linda Weber
Projectmanager Groot Onderhoud Wegen

Een routebeschrijving vindt u op www.amsterdam.nl

 

Illustration
 
Deel dit: