Bericht

Werksessie Weteringpark 30 juni 2022

Geplaatst op 18 augustus 2022, 13:30 uur

Bij de participatieronde van maart 2022 gaf een ruime meerderheid van de ca. 250 bewoners die meededen aan de enquête de voorkeur aan de ontwerpvariant met de ingang tot de speeltuin en het speeltuingebouw aan de noordkant. Men wilde ook een kop koffie/thee of ijsje kunnen halen in de speeltuin, mits deze een bescheiden horecavoorziening zou zijn. De voorgestelde aanpassing van het Van Randwijkmonument deed echter zoveel stof opwaaien onder de omwonenden dat er een extra overleg tussen de gemeente en de bezorgde bewoners is ingelast, dat inmiddels tot overeenstemming heeft geleid.
 
Werksessie 30 juni 2022
Tijdens een eerste werksessie van de gemeente en bewoners op 30 juni 2022 in de speeltuin UJ Klaren werd de inmiddels uitgewerkt voorkeursvariant nader toegelicht en de inrichtingsmogelijkheden besproken. Aandachtspunten hierbij waren:

  • De herinrichting van de speeltuin
  • De additionele horeca in het speeltuingebouw
  • De locatie van de fietsparkeerplekken voor bezoekers aan de speeltuin
  • De aanpassing van het Van Randwijkmonument.

U kunt het verslag van de gemeente van deze werksessie hier lezen.

Hoe gaat het hierna verder?
De input uit de eerste werksessie wordt nu verwerkt waarna er wederom een sessie wordt georganiseerd die vooral vooral zullen op de inrichting buiten de speeltuin zal worden gericht (Sessie 2). Wilt u graag deze tweede sessie bijwonen: meldt u dan alvast aan door een mail te sturen naar weteringpark@amsterdam.nl. U ontvangt dan een uitnodiging van de gemente zodra deze ingepland is. Maak gebruikt van de mogelijkheid die de gemeente u biedt om het Weteringark mede vorm te geven!

 

Deel dit:
1 reactie

Gonny van Oudenallen

vr 19 augustus 2022 11:13
Dank je wel voor de informatie!