Bericht

Wijkgericht vaccineren GGD groot succes bij wijkcentrum d’Oude Stadt 

Geplaatst op 6 oktober 2022, 11:15 uur
Illustration

Zou het werken, wijkgericht vaccineren was de grote vraag; nu in het centrum van Amsterdam was dat succes er zeker! 

In amper 4 1/2 uur waren er op een AA locatie(Wijkcentrum d"Oude Stadt in de Kerkstraat 123) meerdan 105 prikken gezet! Elke 3 minuten gemiddeld een vaccinatie! Dankbare buurt/ centrumbewoners, die het enorm gezellig vonden... en vaak vergaten dat ze net geprikt waren! Leuke gesprekken onderling ontstonden. 

De leuke ontvangst door suppoost Glenn. De zachte hand van de persoon die vaccineerde, de aardige mensen van het GGD-team en de ontvangst van de vrijwilliger van het wijkcentrum deed de mensen goed! 

Zo dichtbij je kunnen laten vaccineren was een verademing werd er gezegd. Namelijk mensen hadden gebeld naar de GGD en werden naar Purmerend of Amstelveen gestuurd want bij de Rai was geen plek! Ook de buurtagent en de postbode werden ‘binnengehaald’ en konden tussendoor hun vaccinatie halen! 

Uitbundig werd door alle aanwezigen de 100ste gevaccineerde onthaald met een cadeau-pakketje met inhoud (mondmasker, covid-test, pakje met papieren zakdoekjes en een mooi leesboek uit de wijkcentrumgratisboekenvoorraad)! Een van de gevaccineerden was zo blij dat zij bloemen bracht voor het GGD-team. 

Bijna vergaten de bezoekers dat men er was om zich te ‘wapenen’ tegen een rondwarend virus...! 

Na dit succes is er besloten dat er nog een vaccinatie-mogelijkheid komt: op 2 november a.s. tussen 13.30 en 17.30 uur zijn (andere)bewoners en ondernemers van Amsterdam centrum weer welkom! 

Deel dit:
Laatste 5 reacties Toon alle 9 reacties

Gonny van Oudenallen

do 6 oktober 2022 11:53
Jawel wij waren er ook!

Gonny van Oudenallen

do 6 oktober 2022 11:54
Ja, ja we wachten wel even! (helaas nog geen vaccin voor honden zover we weten!)

bericht verwijderd

Gonny van Oudenallen

do 6 oktober 2022 12:22
Er wordt goed op de vaccins gelet!!!

Gonny van Oudenallen

do 6 oktober 2022 12:23
Ja gelukt!