Bericht

Centrum begroot 2023 en uw duimpje/opmerking!

Geplaatst op 28 maart 2023, 11:52 uur
Illustration

Vannacht om 23.59 uur was het laatste moment dat u een mooi plan voor Centrum begroot 2023 kon insturen! Er zijn 130 plannen ingediend. De gemeente heeeft centrum in 11 gebieden verdeeld. U kunt nog duimpjes geven bij Weteringschans gebied en/of opmerkingen maken bij de plannen die u bijzonder vindt. U mag ook in andere gebieden uw steun betuigen!

Voor onze buurt Weteringschans zijn er 11 inzendingen. Die worden getoetst aan haalbaarheid. En dan gaat de Stadsdeelcommissie over de uitkomst en dan komen vanaf begin juni de stembiljetten voor u binnen. Dit jaar kunt u alleen in "uw' gebied stemmen; dus er is een kleine 55.000 euro te verdelen over 11 plannen/plannetjes in de Weteringschansbuurt! Vanaf 19 juni 2023 kunt u dan een maand lang stemmen! En snel daarna volgt de uitslag! Overigens mogen alle jongeren uit centrum vanaf 12 jaar ook meestemmen!

De ideeen die bij Centrum Begroot 2023 ingediend zijn voor de Weteringschans zijn: Buurtdiner in Weteringbuurt, Amsterdam Buurt Film Festival met het maken van filmpjes over de buurt met buurtgenoten, Groen op de hoek Reguliersgracht/Weteringschans,  Kerstboom Leidseplein, 65 jarig Wijkcentrum d'Oude Stadt met een tekort in het budget, interactieve fontein Rembrantplein, Leidseplein pas voor buurtbewoners, een glutton om de Leidsebuurt schoon te houden, inclusief kosten personeel, plantenbakken in Korte en lange Leidsedwarsstraat en Kunstwerk Welkomst Bosje Bloemen bij AFM gebouw brug.

Overigens van alle ingediende 130 plannen hebben tot nu toe, bij de eerste 6,  de meeste duimpjes: Groenhoekje Reguliersgracht/  Weteringschans, Het kunstwerk 'Welkoms Bosje Bloemen' en 'Red het Wijkcentrum d'Oude Stadt' allen hebben veel fans! Dus al drie mooie plannen in 'ons' gebied. Dat wordt nog een grote strijd wie van de 11 het geld binnen gaan halen !

 

Deel dit:
1 reactie

Gonny van Oudenallen

di 28 maart 2023 11:53
Als alle weve'ers op deze plannen extra stemmen dan schiet de Weteringbuurt vooruit!