Bericht

Oplossing voor rotzooi die 'Can' zoekers veroorzaken!

Geplaatst op 27 januari 2024, 12:03 uur
Illustration

Als buurtbewoner en wijkraadslid van deze buurt maak ik mij druk om de troep in de straten. Met mij vele andere buurtbewoners. De overheid in Den Haag verzint iets, maar niemand denkt blijkbaar na over de consequenties van een invoering van statiegeld op blikjes en plastic flessen... '50% van vuil zou zijn afgenomen' zie dit bericht van Rijksoverheid.

Waar dan? Er is juist meer zwerfvuil bijgekomen in Amsterdam centrum!! Nu zitten de Stadsreiniging en de bewoners met een extra probleem opgezadeld... 'de troep die gemaakt wordt en de beschadiging van stadsmeubilair(stukke vuilnisbakdeurtjes)'!

Komende dinsdag 30 januari'24 ga ik het stadsdeel centrum vragen met ideeen te komen ism de gemeenteraad; is een nieuwe doorzichtige plasticcontainer die open is aan bovenzijde; en 'alleen' voor blikjes en flesjes bestemd zou zijn een idee? Hoe loopt de proef met rekjes voor flesjes aan de zijkanten? Waarom in meantime niet een team jonge handhavers die regelmatig enkele straten belopen met rol vuilniszakken en melden; 'troep opruimen' aan hen die zomaar vuilniszakken mogen opentrekken en zoveel troep achterlaten?

En moeten er geen doorzichtig plastic zakken komen waar de medestadsbewoners hun plastic en blikjes in moeten doen; zodat de grijze zakken dicht blijven????

Kortom ideeen te over; maar het is ook de plicht van een overheid om een probleem te helpen oplossen! Wellicht een wedstrijd: wie heeft beste idee voor dit 'probleem'? Cadeau winnaar: een krat met blikjes frisdrank naar keuze...!

 

-wordt vervolgd!

Deel dit:
2 reacties

Fred van den Ende

di 30 januari 2024 12:29
Meeste oplossingen vereisen oplettendheid gebruikers en daar kun je ook niet altijd op vertrouwen.
Ik dacht met afvalbakken meer aan het systeem van brengparkjes.
Zo diep dat openbreken/hengelen kansloos is.

Gonny van Oudenallen

ma 12 februari 2024 09:50
Onbegrijpelijk is dat deze nieuwe soort vuilnisbakken al in de tuin van de Diaconie bij het Holencaustmuseum staan... en zo weinig bekend zijn bij ons binnenstadsbestuur!