Activiteit

Oogstmiddag Kruidenpluktuin

zondag 24 september 2017 , 14:00 - 17:00 uur

Speciaal voor buurtbewoners en geïnteresseerden houdt Wetering Groen op zondag 24 september (Burendag) van 14-17 uur een Oogstmiddag in de Kruidenpluktuin, in het Eerste Weteringplantsoen.

Ter plekke kunt u van vers geplukte kruiden aftreksels maken: een kruidenolie of -azijn om mee te koken, een kruidentinctuur als remedie tegen uw kwaal, een kruidenlikeur naar eigen smaak. Daarnaast kunt u een eigen pesto maken of van reeds gedroogde kruiden een geurzakje naaien voor tussen uw kleren.

Deelname is kosteloos en dankzij het Oranje Fonds kunnen we alle ingrediënten, en materialen gratis verstrekken. U hoeft alleen een schaartje mee te nemen en, als u pesto wilt maken, een vijzel en stamper. Een kleine donatie voor de catering is welkom.

Vorig jaar is het team van Wetering Groen getraind in het oogsten en verwerken van kruiden. Deze kennis geven we graag aan u door.

Terwijl kruiden tegenwoordig vooral als smaakmaker worden gebruikt, werden ze eeuwenlang om hun voedingswaarde of medicinale werking ingezet. Niet voor niets behoren kruiden als peterselie of tijm van oudsher tot onze keuken: ze zitten bomvol vitaminen en mineralen en geneeskrachtige eigenschappen. Door aftreksels te maken worden de werkzame stoffen uit de kruiden ‘geoogst’.

Tijdens de oogstmiddag zal informatie aanwezig zijn waarin u kunt lezen over de eigenschappen van kruiden in de pluktuin en kunt opzoeken welke kruid tegen uw aandoening kan helpen of met welk kruid u uw maaltijd een speciale touch kunt geven.

De middag is gericht op volwassenen. Inschrijven vooraf is niet nodig, maar een mail aan weteringgroen@gmail.com dat u wilt deelnemen wordt op prijs gesteld in verband met de inkoop van materialen.

Tot slot, bij slecht weer wordt op de Facebook pagina van Wetering Groen vermeld of de middag al dan niet doorgaat.

Wij hopen u op 24 september te zien.

Joos, Laetitia, Loutje, Karen

Wetering Groen Team

 

Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: