Activiteit

KONINGSDAG

zaterdag 27 april 2019 , 0:00 - 23:00 uur

Er gebeurd veel op Koningsdag. Niet iedereen is evenblij. Als we met elkaar proberen het leuk te hebben is dat prima. Dus veel plezier. Of als u even de stad uitgaat; ook veel plezier! En de morgen daarna? Kunnen we allen wellicht de stad en onze buurt een handje helpen door even 's avonds alvast het vuil voor de deur bij elkaar te vegen. De Gemeente Reiniging doet zeker de rest. En weet u hoe blij de mannen en vrouwen zijn als u zegt; "Prima werk gedaan" of iets dergelijks? Soms gaat men te ver op zo'n dag; daar mag als buurtbewoner wat van zeggen. Ook mag u van te voren nog inbreng doen;  zie o.a. een artikel over Koningsdag op de website van wijkcentrum d'Oude Stadt! www.oudestadt.nl. Op evenementen Koningsdag www.amsterdam.nl  kunt u zijn wat er in onze buurt gebeurd.    

                                                                                                                                                                 Weetjes:

Koningsdag is de dag dat de verjaardag van Koning Willem-Alexander wordt gevierd; zijn echte verjaardag is ook op deze dag 27 april(daarom is het van de dag van 30 april verplaatst -dit was de dag dat Koningin Juliana jarig was, en ook de verjaardag van Koningin Beatrix werd hierop gevierd omdat zij 31 januari jarig is en dat een beetje te koud is om te feesten! Daarvoor was het 31 augustus; de verjaardag van Koningin Wilhelmina.

Dit jaar heeft de stad Amersfoort het genoegen de Koning en zijn familie te mogen ontvangen; dat is 's ochtend's al op televisie te zien. Ook de acht omliggende plaatsen (Woudenberg, Leusden, Baarn, Soest, Bunschoten-Spakenburg, Eemnes, Nijkerk en Barneveld) krijgen een inbreng bij de invulling van de koningsdagfestiviteiten. Wat er op het programma staat, is nog niet bekend. Koningsdag is op zaterdag 27 april, de verjaardag van Willem-Alexander. 

Afgelopen jaar vierde Willem-Alexander zijn 51ste verjaardag in Groningen. Zowel Willem-Alexander als zijn moeder Beatrix vierden hun verjaardag niet eerder in Amersfoort. Lucas Bolsius, burgemeester: ,,Het is een eer voor de stad en de regio Amersfoort dat de Koning zijn verjaardag hier samen met zijn familie wil vieren. Deze regio, de dorpen en de stad hebben alles in huis om de koninklijke familie een geweldige dag te bieden. Ik weet zeker dat wij dit fantastisch met elkaar kunnen doen.'' 

Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: