Bericht

Afscheid van Maartje Romme, voorzitter van WeVe bestuur

Geplaatst op 16 februari 2020, 12:51 uur

Tijdens de drukbezochte nieuwjaarsborrel op donderdag 30 januari 2020 in Museum Van Loon was er ook aandacht voor het officiële afscheid van Maartje Romme als voorzitter en lid van het bestuur van WeVe.

De afgelopen jaren waren er veel wisselingen in het bestuur, maar er was 1 constante en dat was Maartje. Zij trad zo’n 10 jaar geleden aan in het bestuur, waarvan de laatste jaren ook in de rol van voorzitter. De dag van haar afscheid had zij nog een laatste overleg met de gemeente, een tussen-evaluatie over het participatietraject bij de verbouwing van het Walenweeshuis (Maison Descartes). Het is een project dat haar zeer na aan het hart ligt. Want het bottom-up organiseren, met inspraak van burgers bij de eigen leefomgeving, dat is waar zij zich jarenlang hard voor heeft gemaakt.

Zo deden we ook een participatie-experiment met de herinrichting van het Kostpleintje. Dat ligt er dankzij de grote betrokkenheid van vele buurtbewoners nu prachtig bij. Het besluitvormingsproces wat eraan vooraf ging verliep wat minder soepel, want dat ging anders dan anders, namelijk met behulp van de sociocratische methode. Maar het was een belangrijk experiment en Maartje streed voor de waarde daarvan; een gelijkwaardig samenwerken van bewoners, gemeente, bedrijven en andere belanghebbenden.

Maartje, jouw ambitie en je vergezichten zijn groots, je hebt ideeën over hoe we als mensen in een stad goed kunnen samenleven. Je was soms zo vooruitstrevend dat dit niet herkend werd, of niet aangedurfd werd, wat jou behoorlijk kon frustreren. Je bent een enorme voortrekker geweest, je hielp projecten in de buurt opbouwen, je hebt een belangrijk netwerk opgebouwd met de mensen van het stadhuis, het stadsdeelbestuur, en met heel veel andere mensen in de stad die zich bezig houden met bijv. de energietransitie of lokale democratie. Ze wisten jou - en daarmee onze buurt - te vinden en we hebben als buurt een goede naam opgebouwd binnen de gemeente.

We zijn je daar heel veel dank voor verschuldigd. Dat laat je nu voor ons achter, een basis waarop we kunnen voortbouwen. Het stokje wordt overgedragen, aan nieuwe bestuursleden en een nieuwe voorzitter, die zich hopelijk net zo willen inzetten voor onze mooie buurt en mooie stad.

Namens het bestuur van Wetering Verbetering,
Ied ter Laan

Illustration
 
Deel dit:
1 reactie

Gonny van Oudenallen

ma 17 februari 2020 13:16
Maarten, ik kon neit op de Borel komen maar dank voor al je inzet; het wijkcentrum zoekt nog een wijkraadslid in deze buurt.. iets voor jou?