Project   

Casus Sociocratisch Experiment - Bestemming Kostpleintje

J
V
geplaatst op 28 februari 17, 18:22 uur

Het Kostpleintje

Dit pleintje op de hoek van de Weteringstraat en de Eerste Weteringdwarsstraat is eigendom van de familie Kost, de bekende garage-ondernemer uit onze buurt.

Het pand dat er ooit stond, is destijds gesloopt wegens bouwvalligheid, en zo ontstond een lege plek. Aangezien de aandacht van Kost destijds volledig lag bij het garagebedrijf, werd vooralsnog van bebouwing afgezien. In overleg met de omgeving is toen besloten het pleintje voorlopig tegen een symbolische bedrag te ‘verhuren’ aan de buurt.

Er rust nu een groenbestemming op. De gemeente zorgt voor het schoonhouden en het onderhoud aan de platanen en de speeltoestellen.

Het pleintje is nu een plek voor ouders die er hun kinderen laten spelen, en ook voor jongeren die er een balletje trappen of er 'hangen', al die niet met een blowtje of een biertje. Sommige activiteiten veroorzaken overlast voor omwonenden. Er zijn in het verleden al ideeën geweest om het pleintje aan te pakken.

Het idee is om het gebruik en de inrichting van dit pleintje te gebruiken als eerste 'oefening' in samenwerking volgens de sociocratische methode. Naast de buurt en de gemeente is in dit geval ook de familie Kost een partner, als eigenaar van de grond.

Met behulp van de 'sociocratische methode' gaan alle betrokkenen onderzoeken wat er mogelijk is met het Kostpleintje. Voor meer info over de sociocratische methode, klik hier.

Gewenst resultaat: 'Experiment' en 'uitproberen', maar wel serieus: het is de bedoeling dat het resultaat van de gesprekken (volgens de sociocratische methode) ook echt wordt uitgevoerd. 
2 foto's
2 project-updates

Robin Neven


Wilt u meepraten over de toekomst van dit pleintje en meer weten over het democratisch experiment in de Weteringbuurt? Kom dan naar de aftrap op donderdag 16 maart! Zie onder Activiteiten.
3-mrt-2017 17:36

Robin Neven


Zie voor de officiële uitnodiging voor de aftrap van de casus en het experiment op 16 maart a.s. het PDF document onder 'Documenten' boven bovenstaande foto.
9-mrt-2017 15:46
4 reacties

Gijs van de Lagemaat

Eerste bijeenkomst Kring Kostpleintje: dinsdag 4 maart om 20 uur HTIB, Eerste Weteringplantsoen 2c Op 16 maart was de aftrap van een nieuw experiment met lokale democratie in de Weteringbuurt. De volgende stap is de eerste bijeenkomst van de kring Kostpleintje, voor alle buurtbewoners die actief Lees meer
28-mrt-2017 12:35

Gijs van de Lagemaat

4 maart moet natuurlijk zijn 4 APRIL
28-mrt-2017 22:55

Robin Neven

Misschien zit er een potentiële samenwerking in met 'Park om de Hoek'? https://a Lees meer
12-mei-2017 10:07
Wil je ook reageren? Meld je dan aan